Welcome

Dobrodošli na mojem blogu, prostoru, kjer so objavljeni potovalni dnevniki, slike iz potovanj, misli ter takšne in drugačne neumnosti. Glavni razlog za pisanje bloga so moja bolj in manj odštekana potovanja o katerih me ljudje radi povprašajo. Tu je torej prostor kjer si radovedneži lahko pogledate kakšno sliko in preberete kaj se dogaja v mojem malem norem svetu. Enjoy!

sreda, 31. oktober 2012

1. Obajava 27.-31.10.2012Imam občutek da bo blog oziroma bolje rečeno dnevnik o tem potovanju izjemno dolg. Sam imam navado, da zapisujem dogajanje skoraj vsak dan sproti, ko so spomini še sveži, na računalnik. vse skupaj pa bom objavljal tu, na spletu. Če preračunam 3 mesece in vsak dan v povprečju pol strani… lahko bi izdal knjigo :) . Kakorkoli, kdor želi naj bere, drugi preleti ali pa le pogleda slike. Po želji. Vabljeni pa vsi k branju, spremljanju, deljenju in komentiranju bloga (na dnu vsakega vnosa).

27.10.2012, Prvi dan:
Pobiranje ob pol desetih. Stokrat ponovim o omejenosti prostora, pa Urša pred blokom izjavi; a mi pridete pomagat nost stvari . Ko napokamo avto do polnega skočimo še v trgovino po hrano za prve dva dni (vožnja in trajekt) in dodaten plato piva. Seveda takoj za tem na hitro še Urši kupit čevlje, ker ni imela primernih čevljev za potovanje, nato pa še v Difo na kavo, pobrat še par stvari doma za tem pa končno (še vedno v časovnici) na pot proti Livornu.
Vožnja je bila kar mirna, nič zastojev vendar konstanten dež ob spremljavi škripajočih brisalcev (seveda sem prejšnji dan očistil stekla in je brisalec praskal ob suho šipo).  Privoščili smo si čudovito pico malce pred pristaniščem nato pa vožnja po Livornu gor in dol v konvoju za spremnim vozilom delavcev pristanišča, ki so nas vozili od ene točke do druge (na eno točko tehtat, na drugo po karte, spet na tretjo na kontrolo). Glede na to da ni bilo silnega navala smo bili na ladji kar hitro zato smo se v miru spakirali do sobe in začeli uničevat plato »podaljšanih« laških piv (+10% gratis ). Ko smo končno odpluli smo kaj kmalu izgubili navdušenje nad plovbo saj so nam valovi dajali občutek da smo spili že vso rakijo ki smo jo vzeli s seboj.28.10.2012, drugi dan:
Noč je bila vse prej kot mirna. Cel čas smo se vozili čez valove minimalne velikosti 6m. Ob pribijanju na valove nas je zbujalo in premetavalo iz ene strani postelje na drugo. Vse kar sem imel celo noč v mislih je bila skrb kako je z avtom. Prestavitev ure nam je dodalo eno uro kar je z jutranjim milejšim morjem vseeno prispevalo k podaljšanemu spancu in prebujanjem v topel, sončen dan. Kramljanje ob jutranji kavici na palubi o sneženju doma. Kakor se nam dan D o odhodu nikakor ni želel približati (do včeraj) smo očitno le pobegnili do pravega trenutka. Od tu naprej pričakujemo le še toplejše vreme.  Za tem smo bili cel dan priča razburkanemu morju in posledično počasnejši vožnji. Za povrh smo ugotovili še da vožnja z trajektom traja en dan več od pričakovanega :). Ponoči, ko smo le prispeli do Barcelone, edinega postanka na poti, smo šli v avto še po kakšno pivo, smo ugotovili, da je razburkano morje dalo debelo slano odejo vsem avtom :).
31.10.2012


Drugi del vožnje na trajektu je bil dokaj miren v znamenju piva ter kart. 30.10. smo končno pristali v Maroku, seveda s klasično 5 urno zamudo. Nič kaj ne navado tudi ni dejstvo da je meja en zbegan in neoznačen prostor z uradniki, od katerih nihče ne zna angleško :). Seveda smo za carino takoj zavili v napačno smer in tako podaljšali potovanje za kakšno uro.  Ker je več kot očitno tu že kar nekaj časa deževalo so bile poplave na takem nivoju, da so bile ceste prevozne le za nas (terenci). Tema nas je prehitela zato smo se še dobro uro vozili po temi preden smo prispeli v Chefchouen. Na hitro smo se popakirali v hostel Suika in kaj hitro popadali v postelje zaradi planiranega zgodnega vstajanja.
Vstajanje ob sedmih, zajtrk in sprehod z zgubljanjem po medini modrega Chefchouena. Zmenjali smo še nekaj denarja, spakirali in se z domačinom odpeljali v Ketamo na njegovo farmo. Po dolgi vožnji smo le prispeli na farmo in se malce podučili o nastajanju hašiša in različnih trav ki jih tam gojijo. Popoldan je sledila vožnja proti Fesu, ki se je presenetljivo vlekla vendar smo tokrat zmogli najti Fes in želeni hostel še pred mrakom.

 
 
2 komentarja:

  1. Ou Jeah! Let the journey begin:)

    lp,Z00s

    ps: čestitke za puplavE.

    OdgovoriIzbriši