Welcome

Dobrodošli na mojem blogu, prostoru, kjer so objavljeni potovalni dnevniki, slike iz potovanj, misli ter takšne in drugačne neumnosti. Glavni razlog za pisanje bloga so moja bolj in manj odštekana potovanja o katerih me ljudje radi povprašajo. Tu je torej prostor kjer si radovedneži lahko pogledate kakšno sliko in preberete kaj se dogaja v mojem malem norem svetu. Enjoy!

nedelja, 8. september 2013

ŠKOFJA LOKA - DAKAR


Poletje gre h koncu, zato je že skrajni čas, da se začne razmišljati o potovanju v toplejše kraje. V prihajajoči zimi imam dva cilja. Zgodaj spomladi si želim s toyoto ogledati Iran. Ker pa je do takrat še daleč bomo jeseni naredili "road trip" po že znani poti mimo Ljubljane do Dakarja. 

Datum je okvirno določen in ekipa skoraj dokončno sestavljena. 18. ali 19.10. se bo konvoj (trenutno izgleda da) 5 vozil odpeljal preko Italije in Španije v Maroko. Tam bomo zaprosili za Mavretanske vize in uživali Maroko v vsej njegovi veličini. Za cca. teden dni se bomo prepustili maroški kulinariki, naravi, zgodovini in ljudem. Sledil bo tranzit preko Zahodne Sahare in Mavretanije z nekaj krajšimi postanki (tokrat bo ekšpidicija štela največ eno terensko vozilo zato igranje po sipinah in vožnja izven urejenih poti ne bo mogoča). Sledil bo Senegal, za nekatere to tudi končna destinacija. Tokrat Senegal zame bolj poslovno kot turistično. Pa vseeno si bom vzel nekaj časa za obisk peščenih plaž itd. Ko bodo stvari v Senegalu urejene pridem domov (planirano v drugi polovici novembra).

V mojem vozilu je še nekaj prostih mest. V kolikor si želiš iti zraven na noro avanturo me kontaktiraj za več informacij.

Zaradi dobrega feedbacka in ogledov bloga sem se odločil da bom tudi tokrat na poti objavljal dnevnik in slike. 



1 komentar: