Welcome

Dobrodošli na mojem blogu, prostoru, kjer so objavljeni potovalni dnevniki, slike iz potovanj, misli ter takšne in drugačne neumnosti. Glavni razlog za pisanje bloga so moja bolj in manj odštekana potovanja o katerih me ljudje radi povprašajo. Tu je torej prostor kjer si radovedneži lahko pogledate kakšno sliko in preberete kaj se dogaja v mojem malem norem svetu. Enjoy!

petek, 18. oktober 2013


  1.  dan        

    »TLE JE PA TAKA KOLONA, K DA B JO NAŠ (KOMBIJI) DELAL!« (M. Pajek)

     

     

    Čeprav smo v Evropi, začnemo po afriško: najprej odhod prestavimo za eno uro, a navsezadnje štartamo štiri ure kasneje. Ob 1h popoldan torej iz Ljubljane odrinejo štirje kombiji, tovornjaček, ki skriva slepega potnika Peugeota in cruzerca. Tudi nadaljujemo v enakem slogu, saj so postanki pogosti in dolgi, naši kombajni (tj. vozila) pa stari in posledično počasni, ki vžgejo šele po nekaj poskusih.
     
    konvoj skoraj na kupu

    Krompirček v elementu



    izjemoma je prisotna tudi preventiva
     

    Zaradi netipičnih vozil smo za vse glavna atrakcija, še posebej za DARS-ovce in fante v modrem (slovenske in kakopak tudi italijanske). Povprečna hitrost je cca 80 km/h (btw, ravnokar smo dosegli tudi max hitrost 100 km/h!!!!!!, kar se zgodi le v primeru, ko je treba nekoga dohiteti in lahko traja tudi 20 min), za komunikacijo uporabljamo wokie-talkie-je, predvsem zato, ker en ve, koliko imamo goriva, drug ima GPS, tretji delujoči števec, četrti – Žla pa popestri s petjem. Zaradi glasnih mašin pa je izmenjava besed omejena.
     
nova Aljazeva ljubezen



      Vozila se delijo na več tipov: party bus, garsonjera, family bus, Guča, reševalno vozilo in romantična seansa. Potniki si izbiramo vozilo glede na razpoloženje.
      Naš kombi (garsonjera) ima še eno posebnost: drive-in pomfri, kar tako smrdi, da moramo v konvoju voziti zadnji L.
      Ko smo že mislili, da samo še poiščemo parking za spanje, se je spet začelo dogajati: party bus ni vžgal, cruzerca je prišla na svoj račun, saj je pošlepala tovornjačka, ki mu je zmanjkalo futra, garsonjera ni upoštevala navodil walkie-talkie-ja in je zašla s poti. Vseeno nam je uspelo priti v Francijo in prenočiti malo pred Nico. Za drugi dan je cilj priti več kot le do meje s Španijo. Če bodo kombiji za…

romanticno parkirisce za prenocitev - FRANCIJA

Ni komentarjev:

Objavite komentar