Welcome

Dobrodošli na mojem blogu, prostoru, kjer so objavljeni potovalni dnevniki, slike iz potovanj, misli ter takšne in drugačne neumnosti. Glavni razlog za pisanje bloga so moja bolj in manj odštekana potovanja o katerih me ljudje radi povprašajo. Tu je torej prostor kjer si radovedneži lahko pogledate kakšno sliko in preberete kaj se dogaja v mojem malem norem svetu. Enjoy!

torek, 18. november 2014

Morje


Maria mi je dala številko taksista (nek senior Pablo), hkrati pa sem ji moral obljubit da se ne bom vozil z drugimi taxiji. Taksisti naj bi imeli nek čuden vendar dobičkonosen hobi: ko poberejo osebo jo odpeljejo v stransko ulico, kjer ustavijo, nato v taksi prisedejo domačini in te oropajo do kosti. Očitno je bil ta hobi tako popularen, da so lokalne oblasti namestile v vsak taxi več kamer, gps oddajnik in pa rdeč gumb. V primeru nevarnosti potnik pritisne na gumb, policistom takoj online prikaže dogajanje v taxiju hkrati pa jim sporoči lokacijo dogajanja. Use super, razn to da stric Pablo ne zna niti besede anglešk J



Petek dopoldan je bil precej neturističen. Malce šihta, pa banka, pranje, … za kosilo sem bil zmenjen, da me po šihtu pobere Djanki (fant od Danielite). Super dečko z veliko znanja o lokalni ekonomiji, politiki ter Ekvadorju nasplošno. Debat je bilo torej na pretek med tem, ko sva se vozila po različnih predelih mesta. Po odličnem kosilu (ja, prou zares je vsa hrana tukaj drugačna in pa neverjetno dobra) sva se najprej odpeljala na razgledno točko od tam naprej pa v južne, revnejše predele mesta. Vsakič, ko sva se usedla v avto sva se zaklenila, bojda v teh revnih predelih res niso heci (da ne omenim da Grace zakleni vsa vrata vsakič ko se usede v avto). Guayaquil je najhitreje rastoče mesto v državi, hkrati tudi gospodarsko središče zato ni čudno da obstajajo predeli mesta kamor naše Ekvadorke ne zahajajo niti v sanjah.




... Zvečer se je imel zgodit en mini žurček…


Weekend na morju! Vsi zalimani smo se nabral s klasično ekvadorsko zamudo potem pa gas proti morju. Kaki dve urci vožnje do morja brez izjemnih pokrajin na poti. Morje je bilo pa top shit! Najprej smo se ustavili na kosilu; valda na plaži J malce sprehoda, frišne ribe, potem pa počitek na plaži (po napornem tednu pa to …).


Popoldan smo nardili en večjo furo ob plaži z nekaj postanki na razglednih točkah in plažah. Malce preden pa se je zvečerilo pa smo pristali v mestecu Montanita. Žur mesto, polno domačih in tujih turistov, kafičev, diskačev, surfarjev … Tam smo se srečali še s preostalo ekipo »Guayaquilancev«. Skupaj smo našli hotel v centru potem pa sprehod in večerja. Po večerji obvezno namakanje v hotelskem jacuzziju, potem pa rum, dva, tri in pa žur v Alcatrazu (noro dobr disko) J.





Nov dan se je začel presenetljivo podobno prejšnemu. Nevem čisto zakaj, ampak budnica je bila kakšno uro prehitro (prvič v Ekvadorju nekaj prehitro). Še preden smo zares odprli oči smo sedeli v restavraciji ob zajtrku in srkali ribjo juhico z limeto. Very nice for a hangover. Potem pa gas proti severu, ob obali v nacionalni park. Park je poln lepih plaž tako da se je tudi tokrat ponovila zgodba prejšnega dneva (počivanje po napornem tednu) ter sprehod na bližnjo razgledno točko. Kljub luštnemu počitku in plavanju v morju smo se vidno utrujeni prestavili v avte in odjadrali nazaj v Guayaquil. 



Ni komentarjev:

Objavite komentar