Welcome

Dobrodošli na mojem blogu, prostoru, kjer so objavljeni potovalni dnevniki, slike iz potovanj, misli ter takšne in drugačne neumnosti. Glavni razlog za pisanje bloga so moja bolj in manj odštekana potovanja o katerih me ljudje radi povprašajo. Tu je torej prostor kjer si radovedneži lahko pogledate kakšno sliko in preberete kaj se dogaja v mojem malem norem svetu. Enjoy!

sreda, 7. november 2012

6.11. in 7.11. - JZ SN JANI, ZDJ TE BOM PA SKURU

4. Objava 6.-7.11.2012


Pri mehaniku se je zavleklo, popravilo je trajalo več kot 6 ur. Da ne bi čakali tam smo se odpeljali na kosilo in do kampa z dvema Nizozemcema, ki sta imela svoj kombi prav tako na popravilu (nekaj z gumo). To sta dva zabavna modela, ki tri mesece potujeta po Maroku z namenom, da bi kitesurfala, pa sta prvi mesec večinoma preživela v puščavi. Nič neverjetnega saj te vožnja po puščavi in spanje na prostem res prevzameta.

Dan je bil kljub servisu avtomobila prekrasen, za večerjo smo v žerjavici spekli kamelo in krompirček. Nenad nam je naredil odlično pojedino. Kamela je kar okusna, Zagora pa čudovita, še posebej večerni sprehod skozi mesto. Zjutraj smo si ga vzeli za spremembo zelo na easy, malo pospravljanja avta, nakupi zelenjave, mesa, kruha, vode in počasi pot naprej proti pistam. Pista od Zagore proti M'Hamidu je še boljša kot tista prva. Večinoma gre pot čez sipine in malo makedama. Super.

Seveda smo se spet vkopali, v prvo z malo več panike saj je na prvi pogled izgledalo, da se Toyota lahko prevrne. Kljub bojazni so fantje rešili zadevo kar hitro. Zakopali smo se medtem, ko smo iskali lep konček sipine (ki ima ob robi gozd za ogenj), ki bo primeren za prenočitev. V drugo smo se pa zakopali 5 minut po prvem vkopu, ko smo našli kotiček, krivo je bilo pa obračanje avta, ker po našem režimu morajo biti šotor, avto, miza, kuhinja vedno postavljeni po točno določenih normativih (zakaj si ne bi zakompliciral lajfa sredi puščave). S še manjšimi težavami smo se odkopali še drugič (fantje so res pridni) in postavili naš teren in v miru skuhali večerjico in zakurili ogenj.




Končno smo našli tudi drva, ki dobro gorijo. Jani je bil tokrat glavni požigalec, odgovorna oseba za ogenj (ponavadi kuri Nenad) in je bil ta večer njegov moto: Živjo, jaz sem Jani, zdaj te bom skuru. Noč med sipinami je zaradi neomejenega števila zvezd že kar malo kičasta zato jo sploh ne bom opisovala, ker ne poznam tako lepih besed. Trenutno nadaljujemo pot po pisti proti Foum Zguidu. Sipin že skoraj ni več, zato trenutno poteka cela drama kje bomo nabrali pesek za domov.  Smo se pa ravnokar ustavili v buffetu sredi ničesar, majhna hiška, kjer smo lahko spili čaj in celo Coca Colo.Trenutno je v puščavi 42°C ampak se da preživet, ker ves čas malo piha. Plan za današnji dan je priti do Foum Zguida, nadaljevati pot proti Ouarzazatu, si ogledati mesto, ki je postavljeno za snemanje filmov in prenočiti v kampu. In sevda tuš!
















2 komentarja:

  1. Evo, da se pohvalim: sem prečital vse, z besedami in slikami res ne šparate, ampak imam v zadnjih dneh več kot dovolj časa - na to dejstvo se še privajam. :-)
    Uživajte še naprej!

    OdgovoriIzbriši
  2. Zakaj je bla pa Yota pr mehankarju? :) Šipa, špera al kej druzga ? :)
    Drugač pa vidm, da vam nč ne fali !

    OdgovoriIzbriši