Welcome

Dobrodošli na mojem blogu, prostoru, kjer so objavljeni potovalni dnevniki, slike iz potovanj, misli ter takšne in drugačne neumnosti. Glavni razlog za pisanje bloga so moja bolj in manj odštekana potovanja o katerih me ljudje radi povprašajo. Tu je torej prostor kjer si radovedneži lahko pogledate kakšno sliko in preberete kaj se dogaja v mojem malem norem svetu. Enjoy!

nedelja, 19. junij 2016

Day one - Bishkek


Po zajtrku je bil čas za follow up. kaj se jim je dogajalo, kako je kombi, primopredaja itd. okrog 12ih sta se pridružila tudi Eva in Saš, ki sta nastanjena drugje. Našla sta si en ugoden hostel, kar v realnosti pomeni "pr enih doma u bloku". Mi fini popotniki,pa smo v čist fancy novem hotelu za pičlih 36 eur na sobo.


Anyways, skupne debatke so odnesle zadnji urici pred odhodom zadnjih dveh članov prve ekipe. Tako smo se natrpali v kombi in odšli do letališča. Drop-off in na lov za izgubljeno prtljago. Navigacija je iz 20 minut dolge poti po lepi cesti naredila uro in pol dolgo avanturo po makedamih, Poteh po tako-zvani poti ob žici (okrog ograje letališča). Super uvod v offroad in lep zaključek avanture Bežistanske ekipe.


Na letališču o izgubljeni prtljagi ni bilo ne duha ne sluha, se je pa avantura lepo nadaljevala v kirgizijskem duhu. Eva in Saš sta počakala v kombiju, ki sta ga prestavila iz drop-off prostora. Ko sva prišla do njiju, ju je ravno napadla policija, češ da sta naredila dva prekrška; parkiranje na prepovedanem območju (tabla za prepovedano parkiranje) in pa parkiranje v radiju 10 metrov pred križiščem. In, da ne omenim, da Saš, ki je bil za volanom, ni imel dokumentov. To je bil odličen moment za učenje ruščine. Kratka debata je vodila v razlago, da sem tu prvi dan in da je Kirgizija čisto preveč prijazna dežela, da bi dobil takoj kazen. Policist se je s tem strinjal, zato nas je s prijaznim pozdravom spustil nadaljevati pot nazaj v mesto.

Tokrat smo se odločili za pravo, asfaltno pot in prišli v mesto v trenutku. Promet je odličen, zabaven in tak, kot se za avanturistične kraje spodobi. Pol-prometni kaos. En čez druzga, pravilo močnejšega, ipd. Po krajši borbi za parkirišče smo se odpravili na ogromno centralno tržnico Osh Market. Tu lahko kupiš vse. od vojaške opreme polkovnika, paprik, podkev, do .... kaj pa vem. ni-de-nimajo :)



Najprej smo se fino najedli, potem pa gas raziskovat tržnico, nabavo prvih spominkov, odkrivat nove surovine in na splošno zabavat se in pomešat med lokalno prebivalstvo. Prvi vtisi so super. Ljudje niso čisto nič vsiljivi, sicer je težko blazno "glihat", malce so resni, ampak prijazni in radi vračajo nasmehe :)

Po nabavki smo se odločili še za ogled centra in njegovih znamenitosti. Sopotnika, ki sta tu že od četrtka, že obvladata vseh 5 znamenitosti, zato sta bila odlična vodiča. White House, Kip Lenina, muzej in trg v prenovi, še ena lepa ne-vemo-katera stavba in pa ulica z bari, kjer je fuzbal na tvju in pivo. Krasen zaključek dneva, še posebej za nas neprespane jet-leg-zmatrane novince. Tako da je bilo eno pivo, potem pa gas oprat edine nogavice in spodnjice. Hvala Robiju za dodaten par nogavic, gat in majic :)





1 komentar:

  1. Ej ekipa, malo mi je žal zaradi prtljage, ostalo pa izgleda odlično.
    Uživajte!

    OdgovoriIzbriši